Polar bier proost

Polar bier in Nederland

Met de groeiende populariteit van niet Nederlandse bieren en dus ook die van ons Polar bier krijgen wij altijd interessante vragen. De meest gesteld vraag is toch wel: “waar wordt Polar bier tegenwoordig gebrouwen”. In deze blog willen wij u meer vertellen over de oorsprong van Polar bier en waar het op dit moment gebrouwen wordt.

Van oorsprong komt Polar bier uit Venezuela. De Cervecería Polar C.A. werd in 1941 opgericht door Lorenzo Alejandro Mendoza Fleury, Rafael E. Lujan en Karl Eggers. De eerste brouwerij in Antímano had een jaarcapaciteit van 300.000 hl. In 1950 werd een tweede brouwerij opgestart in Barcelona, Anzoátegui, met een brouwcapaciteit van 500.000 hl/jaar. In 1951 werd een derde brouwinstallatie met een brouwcapaciteit van 500.000 hl/jaar opgestart in Los Cortijos, Caracas, waar nu de huidige hoofdzetel is gevestigd. De bierproductie verdrievoudigde gedurende de zeventiger jaren en de productie werd onder meer opgedreven door middel van high-gravity brewing. In 1978 werd een nieuwe brouwerij opgestart in San Joaquín (Carabobo).

Het immens populaire drankje onder de lokale bevolking (op top 85% marktaandeel) wordt door de export de laatste jaren ook steeds meer in het buitenland gevonden. Dit is ook de reden dat het in Nederland aan populariteit wint. Op Curaçao is Polar bier samen met Amstel Bright het meest populaire biertje. Er gaan alleen al uit Nederland jaarlijks meer dan 200.000 toeristen naar de Antillen.

De bekende ijsbeer op het logo en de verrassende smaak in combinatie met de 4,5% alcohol maakt Polar bier steeds populairder.

Polar bier gebrouwen in Amerika

Er is in Venezuela een hoop veranderd de laatste jaren. President Maduro beschuldigde het bedrijf van sabotage door goederen vast te houden en daarmee een tekort te veroorzaken met stijgende prijzen tot gevolg. Eind april 2016 werden de overige brouwerijen gesloten om dezelfde reden. De Florida Brewing company heeft Polar bier overgenomen en brouwt en distribueert vanuit Amerika de Polar. De Polar wordt gebrouwen voor blik en fles. Wij verkopen Polar bier eigenlijk alleen in fles.

Dat Polar bier aan populariteit wint zien wij ook bij onze klanten. Dagelijks helpen wij onze klanten door aan de vraag van Polar bier te kunnen voldoen. Wilt u ook genieten van Polar bier, bestel dit dan eenvoudig online.

Polar bier proost
Polar bier koud
Polar bier flesje
Polar bier doos
Polar bier proost
Polar bier strand

@polarbiernl

OOK OP INSTAGRAM

De waardering van biermomentje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2606 reviews.
Webwinkelkeur shop reviews