Polar bier doos

Polar bier, Amstel Bright en Balashi

Wij kennen Polar bier, Amstel Bright en Balashi van onze strandvakanties naar Curaçao. Maar de markt van de speciale bieren is nog nooit zo groot geweest. Zowel mannen en vrouwen wagen zich steeds meer aan andere bieren en ook in de supermarkten staan de schappen vol. Steeds meer bieren vinden hun weg naar Nederland. Ook Amstel Bright en Polar bier zijn tegenwoordig in Nederland verkrijgbaar. Vooral Polar bier en Amstel Bright worden op Aruba, Bonaire en Curaçao veel gedronken.

Dat Amstel Bright en Polar bier jaarlijks aan populariteit wint is geen verassing. Steeds meer mensen vinden hun weg naar Aruba, Bonaire of Curacao en genieten van een heerlijk vakantie die compleet gemaakt wordt met het drinken van Amstel Bright en Polar bier.

Polar bierPolar Bier
Misschien is Polar bier wel het meeste bekende biertje op de Nederlandse Antillen. Voor een licht biertje met maar 4,5% alcohol heeft het verrassend veel smaak. Zeker in de tropische warmte op uw vakantie bestemming of in de tuin is het een heerlijk pils. Polar bier bestaat al sinds 1939 en werd gebrouwen in Venezuela bij de brouwerij Empresas Polar.

Tegenwoordig is het overgenomen door de Florida Brewery en is het naar Amerika verhuisd. Het grote verschil met Amstel Bright is de kleur van de fles en de prijs. Polar bier  zit in een bruine fles en is op de Antillen een stuk goedkoper. Polar bier wordt geserveerd in flesjes van 21 of 25 cl. In Nederland is het ook te verkrijgen in grotere flessen.

Amstel BrightAmstel Bright
Naast Polar bier is Amstel Bright het meest populaire biertje op Curaçao. Amstel Bright is te vergelijken met Sol, Desperados en Corona. De heerlijk smaak en de combinatie met een limoentje maken Amstel Bright tot een heerlijke dorstlesser die vooral in de zomer gretig aftrek vindt. Amstel Bright is dorstlessend en heerlijk in de zon, bij een bqq en op het terras.

Eenmaal thuisgekomen willen mensen de sfeer en het gevoel vasthouden en kijken ze in Nederland naar winkels die Amstel Bright verkopen. Maar naast Amstel Bright zijn er nog een hoop andere bieren die jouw vakantie of herinnering aan de ABC eilanden uniek maakt.

Balashi Bier
Een ander minder bekend bier naast Amstel Bright en Polar bier is Balashi. Dit Arubaanse biertje wordt in Brouwerij Nacional Balashi te Oranjestad gemaakt. Het was het eerste bier op Aruba en wordt ook geëxporteerd naar Curaçao en Bonaire. Het is zelfs in enkele varianten op Aruba verkrijgbaar:

  • Balashi, blond bier met een alcoholpercentage van 5%
  • Balashi Chill, blond bier met een alcoholpercentage van 5%
  • Balashi Light, een laag alcoholisch blond bier

Het nationale bier van Aruba wordt sinds 1998 en de naam Balashi is afkomstig uit de woorden Bala Bala en Balana. Deze woorden zijn afkomstig uit de Aruac (Indiaanse) taal Taino en het betekent “in de buurt van de zee”. Het bier wordt verkocht in blik en fles, en is net zoals Polar en Amstel Bright een echte dorstlesser.

Op de Antillen worden diverse verfrissende bieren gedronken. Iedereen heeft daarin zijn eigen voorkeur. Belangrijk is om een biertje te drinken die jou het beste smaakt en waar je van kan genieten!

Polar bier proost
Polar bier koud
Polar bier flesje
Polar bier doos
Polar bier proost
Polar bier strand

@polarbiernl

OOK OP INSTAGRAM

De waardering van biermomentje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2705 reviews.
Webwinkelkeur shop reviews